ПерепілочкаПерепілочкаПерепілочка
 
Головна Реєстрація Вхід
Вимоги до якості інкубаційних перепелиних яєць »
Єдина Країна! Единая Страна!








Вимоги до якості інкубаційних перепелиних яєць


В процесі одомашнення перепілок був втрачений інстинкт насиджування та гніздування і тому для виведення молодняку застосовують штучну інкубацію.

Яйця для інкубації починають збирати, коли перепілки досягають 8-ми тижневого віку. Адже яйця птиці раннього віку мають низькі інкубаційні якості, що зможе призвести до зниження відсотка виведення, а також до погіршення продуктивності молодняка.

Маса яйця має бути не менш як 10 г, заплідненість - не менш ніж 70-85%.

Інкубаційні яйця збирають декілька разів на день. Для відбору застосовують загальноприйняті у птахівництві правила та ознаки. До них відносять - форма яєць, їхня маса, якість шкарлупи.

Ще є специфічний спосіб відбору перепелиних яєць для інкубації - це інтенсивність забарвлення (пігментація) шкарлупи. Вважається, що виводимість молодняку з більш пігментованою шкарлупою краща, ніж у яєць з меншою пігментацією.

Згідно з ДСТУ 2022-91, шкарлупа інкубаційних яєць перепілок повинна бути однорідною, гладкою та чистою. Забарвлення шкарлупи - пігментоване, у вигляді точок і плям. У яйцях, що призначаються населенню або інкубуються для вирощування молодняку на м'ясо, дозволяються незначні відхилення за формою та забрудненням шкарлупи у вигляді плям або смуг загальною площею не більше ніж 5% поверхні.

Інкубаційні перепелині яйця, що мають неправильну форму, забрудненість, насічку, шорстку та зморшкувату шкарлупу, вапняні нарости на шкарлупі, безшкарлупність та тонку шкарлупу, два жовтки, зміщену або блукаючу повітряну камеру.

Описуючи морфологічні особливості інкубаційних яєць перепелів, потрібно звернути увагу на те, що маса яєць варіює і залежить від індивідуальних особливостей курочок, їх віку, умов утримання і годівлі.

Щоб провести нормальне овоскопування яєць перепелів потрібно врахувати те, що через плямистість шкарлупи треба використовувати овоскоп із зменшеною діафрагмою і більш потужним джерелом освітлення.

Яйця перепелів, як і весь інкубаційний матеріал, потрібно не пізніше 1,5-2 години, після збирання обробити парами формальдегіду у спеціальних камерах протягом 30 хв.

Згідно з ДСТУ 2022-91, інкубаційні яйця перепелів зберігають у провітрюваних приміщеннях при температурі 10-15 С і відносній вологості 75-80%. При такому зберіганні перепелині яйця не втрачають своїх інкубаційних якостей. Після тритижневого зберігання їх виводимість становить не менше 50%. Але більш тривале зберігання знижує показання виводимості. Для того, щоб мінімізувати втрати інкубаційних якостей яєць при довгостроковому зберіганні застосовують декілька способів.

Перший спосіб - коробки з гофрованими прокладками пакують у пакети полімерної плівки, запаюють та зберігають.

Другий метод - щоденне прогрівання по 30 хв. на день, починаючи з 2-ї доби після знесення.

Пошук на сайті


Магазин перепеловода on-line
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Погода в Дніпропетровську


Інтернет реклама УБС